Discussions By Condition: Urinary conditions

E.Coli keeps showing in Urine Culture but not in Catheterized Bladder Samples HELP

Posted In: Urinary conditions 0 Replies
  • Posted By: Anonymous
  • August 24, 2013
  • 08:18 PM

Last summer, I reluctantly had to take a round of steroids and ever since then I have been suffering from an imbalance in my bladder/vagina. My urine cultures keep showing 100,000 e.coli but I do not present with UTI symptoms. Strangely, my urinalysis and catheterized bladder samples show negative. I have been on 4 rounds of antiobiotics but the e.coli remains. It has been 6 months since I have taken any anti-b's and still the e.coli are present at 100,000. I do notice that when I eat alot of sugar, drink wine, or take cranberry supplements my vagina gets irritated and tingly for a few hours. So I know this must be candida related in some way. My newest uro-gynecologist is suggesting boric acid capsules to see if this is a vaginal issue, along with strong lactobacillus probiotics, fermented foods, and low-sugar diet all in an effort to rebalance my flora. I am also considering taking D-Mannose along with this too. I have searched the internet like crazy for similar experiencesout there but I cannot find anything! I am jsut wondering if anyone out there has experienced this and if you were able to overcome it and how? I am nervous aboutt taking the boric acid but am also desperate to correct this issue! I am also reading the Body Ecology Diet by Donna Gates and plan on following that, eliminating all alcohol, caffeine, sweets, etc. I hope someone out there reads this that can help me!

Reply Flag this Discussion
Thanks! A moderator will review your post and it will be live within the next 24 hours.